вторник, 11 май 2010 г.

Butter-scotch pudding

Продукти (4-6 порции) :

60 гр. масло
200 гр. кафява захар
щипка морска сол
3 с.л. царевично нишесте
2 1/2 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
3 с.л. уиски
2 ванилии

Разтопете маслото в средно голям съд на котлона. Прибавете кафявата захар и солта и бъркайте, докато се получи хомогенна смес. Отдръпнете от котлона.
В по-малък съд смесете царевичното нишесте с 60 мл. от млякото и разбъркайте добре, така, че да не останат топчета. Прибавете двете яйца. 
Внимателно налейте останалото мляко в разтопената захар, бъркайки постоянно. След това добавете и нишестената смес. 
Върнете сместа на котлона и я оставете да заври, като бъркате през цялото време. Щом заври намалете котлона на най-слабата степен и продължете да бъркате за още 1 минута, докато сместа се сгъсти и придобие гъстотата на пудинг.  
Отдръпнете от котлона и прибавете уискито и ванилията.
Разпределете пудинга в 4-6 купички и го охладете в хладилник поне 6 часа преди консумация.
Адаптирано от Давид Лебовиц

Няма коментари:

Публикуване на коментар