Продукти за рулото:
1 кайма смес
1 яйце
2 филии хляб
връзка копър
връзка магданоз
връзка пресен лук
връзка пресен чесън
сол и черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кимион
продукти за плънката:
връзка пресен спанак
3 с.л. зехтин
2 стръка пресен лук
босилек
сол, черен пипер
1 морков
150 г сирене Гауда
галета
В купа сложете каймата и я объркайте с яйцето, намокрения хляб, копъра, магданоза и подправките. Накрая прибавете и нарязаните на ситно пресен лук и чесън.
В друг съд сложете на котлона да се стопли зехтина и задушете за малко пресния лук. Прибавете спанака и разбъркайте. Сложете и нарязания на половинки морков. Овкусете с босилека, солта и пипера. Щом омекне отдръпнете от котлона.
Разстелете кухненско фолио на плота. Сложете отгоре каймата и я оформете с ръце във формата на правоъгълник. Поръсете с галета. В долния край сложете парчета от сиренето гауда. Отгоре разпределете спаначената плънка. Завършете, като върху спанака сложите останалата гауда. Навийте рулото, с помощта на фолиото и го прехвърлете в намаслена тавичка. Поръсете рулото с червен пипер и полейте със струйка зехтин.
Печете около 30-40 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Поднесете рулото, нарязано на филийки, с гарнитура от пресни картофки.
За днес съм измислила вечерята, но за следващата със сигурност ми помогна с това ястие!
ОтговорИзтриванеМоже ли гаудата да се замени с моцарела,че имам една, която чака да се употреби ;)
ОтговорИзтриванеРазбира се. Може и с кашкавал.
ИзтриванеЗдравейте,Ани!Снощи приготвих тази вкусотия,но без морков и сиренето гауда.Замених с пушено сирене и гъбки.Стана превъзходно.Благодаря за рецептата,вече е в глава любими.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви е харесало Светлана. Чак сега виждам коментара ви. Извинявайте.
Изтриване